Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΔραστηριότητες

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο…. για Γονείς!»

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο…. για Γονείς!»

Το Δημοτικό Σχολείο Γουρνών

σε συνεργασία με τα όμορα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης

διοργανώνει εκδήλωση για τους γονείς

με θέμα την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ειδικοί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – Saferinternet.gr

ΤΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Αγγλικανική Εκκλησία (Πρώην Αμερικ. Βάση Γουρνών)

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 18:00.

 

Το Διαδίκτυο είναι αναμφίβολα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, είναι όμως και ένα πολύ ισχυρό και συναρπαστικό μέσο ψυχαγωγίας. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να βρουν διασκεδαστικές δραστηριότητες που να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους και μάλιστα με μικρό ή ακόμα και με μηδαμινό κόστος. Ειδικότερα για τα παιδιά και τους εφήβους, τα διαδραστικά μέσα και ιδιαίτερα οι online εφαρμογές αποτελούν ένα μεγάλο δέλεαρ και συχνά παραγκωνίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους παιχνιδιού και διασκέδασης. Αυτή η αλλαγή στον τρόπο διασκέδασης έχει αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών και εκεί χρειάζεται η προσοχή των γονιών

Για πολλούς γονείς το χρονικό διάστημα που τα παιδιά τους ασχολούνται με το Διαδίκτυο αποτελεί βασική αιτία εκνευρισμού. Αρχικά οι γονείς υποδέχτηκαν το Διαδίκτυο στα σπίτια τους, ελπίζοντας ότι θα άνοιγε νέους ορίζοντες στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες των παιδιών τους. Ωστόσο, πολλοί γονείς συνειδητοπoίησαν γρήγορα ότι τα παιδιά τους, αντί για τα μαθήματά τους και για έρευνα, περνούσαν ώρες συνομιλώντας ηλεκτρονικά με τους φίλους τους, παίζοντας παιχνίδια ή μιλώντας με αγνώστους σε chat room.

Το να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στα μέσα ψυχαγωγίας και στις άλλες δραστηριότητες στη ζωή των παιδιών τους, αποτελούσε πάντα μια πρόκληση για τους γονείς. Το Διαδίκτυο έκανε αυτή την πρόκληση ακόμα πιο έντονη. Η δεσμευτική φύση των διαδικτυακών επικοινωνιών και των διαδραστικών παιχνιδιών οδηγεί πολλά παιδιά και εφήβους στο σημείο να μην αντιλαμβάνονται πόση ώρα παραμένουν στο Διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι τα παιδιά μας είναι οι «ψηφιακοί γηγενείς». Για αυτά το Διαδίκτυο δεν είναι μια νέα τεχνολογία που εμφανίστηκε για να αλλάξει την καθημερινότητά τους, ΕΙΝΑΙ η καθημερινότητά τους. Εμείς, λοιπόν, οι «ψηφιακοί μετανάστες» οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
ΠΗΓΗ: http://www.saferinternet.gr/