Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΓιορτές-Τελετές-Εκδηλώσεις ΣχολείουΜένουμε Ασφαλείς

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-21 – ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

2020-21

Αγαπητοί γονείς του σχολείου μας,

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα 14/09/2020. Με συνθήκες ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες και δύσκολες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σίγουρα όμως με υπομονή, σύνεση, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, ομοψυχία και ασφαλώς συνεργασία θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες που τυχόν θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια και του φετινού μας εκπαιδευτικού ταξιδιού…

Περιμένουμε με ανυπομονησία τους μαθητές μας να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια! Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η πιστή εφαρμογή από όλους των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία προτείνει ο ΕΟΔΥ και έχουν σταλεί από το ΥΠΑΙΘ στα σχολεία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ατομική προστασία αλλά και η ευθύνη του καθενός προς το κοινωνικό σύνολο αποτελούν αυτή τη στιγμή ύψιστη προτεραιότητα. Ας μην ξεχνούμε ότι καθημερινά εμείς δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας και αποτελούμε πρότυπα συμπεριφοράς στα μάτια τους. Χωρίς άγχος αλλά ούτε και εφησυχασμό θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους στηρίζοντας και τα ίδια αλλά και τους εαυτούς μας.

Με σχολαστικό τρόπο επιμένουμε στη αξία της προστατευτικής μάσκας και στη σωστή χρήση της (εφαρμόζοντας το μέτρο πρώτοι εμείς), στο πλύσιμο των χεριών και τη συχνή εφαρμογή αντισηπτικού, στην τήρηση των αποστάσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού και επαφής με άτομα διαφορετικών ομάδων (όσο αυτό είναι εφικτό) και στην παραμονή κατ’ οίκον εφόσον υπάρχει το οποιοδήποτε σύμπτωμα μη καλής υγείας και μέχρι αυτό να αποκατασταθεί τελείως.

Επίσης ας έχει κατά νου ο κάθε γονέας ότι σε περίπτωση που το παιδί του αισθανθεί οποιαδήποτε αδιαθεσία στο σχολείο, τότε θα ειδοποιείται (ο γονέας) για να παραλάβει το παιδί του και να το απομακρύνει από τον σχολικό χώρο προβαίνοντας ο ίδιος σε όποιες ενέργειες περίθαλψης και όσο χρόνο αυτές χρειαστούν, ενημερώνοντας συνεχώς το σχολείο!

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου κατά την ώρα που οι μαθητές θα βρίσκονται στο σχολείο. Οι συνθήκες βέβαια, θα είναι διαφορετικές από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα και αναγκαστικά προσαρμοσμένες στα σημερινά επιτρεπόμενα δεδομένα. Οι μαθητές των Α-Β-Γ τάξεων θα προσέλθουν στο Κεντρικό κτήριο (μέσα στις Γούρνες) ενώ οι υπόλοιποι των Δ-Ε-ΣΤ τάξεων στο κτήριο του Παραρτήματος «Ειρήνη». Σε κάθε κτήριο θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά ο Αγιασμός με την παρουσία μόνο των μαθητών και των εκπ/κών τους.

Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο τη Δευτέρα θα γίνει κανονικά στις 08.15 και η αποχώρησή τους στις 10.45. Θα γίνουν τα σχολικά δρομολόγια των λεωφορείων όπως εκτελούνταν κάθε χρόνο (χρήση μάσκας απαραίτητη και στα μέσα μεταφοράς).

Στον σχολικό χώρο θα εισέλθουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ χωρίς τους γονείς τους και οπωσδήποτε φορώντας τη μάσκα τους. Οι μαθητές της Α΄ τάξης (ΜΟΝΟ εφόσον είναι ανάγκη για την ψυχολογία του παιδιού) μπορούν να συνοδεύονται, κατ’ εξαίρεση, από έναν γονέα στην αυλή του σχολείου και μόνο για την ημέρα του Αγιασμού φροντίζοντας ιδιαίτερα να τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις και η χρήση μάσκας.

Ο κάθε μαθητής να κρατάει την τσάντα του άδεια για να βάλει τα νέα βιβλία που θα παραλάβει. Απαραίτητα να φέρει μαζί του και μπουκαλάκι με νερό.

Για την ενημέρωσή σας σάς παραθέτουμε τις επίσημες οδηγίες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων όπως μας έχουν σταλεί από το ΥΠΑΙΘ με την ΚΥΑ- ΦΕΚ 3780/8-9-20  και τον ΕΟΔΥ. Παρακαλούμε θερμά να διαβάσετε πολύ προσεχτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία πατώντας τον σύνδεσμο.

Συμπληρωματικά για την ενημέρωσή σας από τον ΕΟΔΥ:

1.(ΕΟΔΥ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ: Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε! 

2. ΕΟΔΥ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ): Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

3.(ΕΟΔΥ) ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ προς τους μαθητές

4.(ΕΟΔΥ) Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς

5.(ΕΟΔΥ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους μαθητές σας

6.(ΕΟΔΥ) Ο ΜΑΣΚΟΥΛΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

Αναλυτικές οδηγίες και προσαρμοσμένες στο σχολείο μας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας τις επόμενες ημέρες. Παρακαλούμε να τηρήσετε τις αποστάσεις και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου ευχόμαστε σε όλους

Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΟΥΚΟΥΜΕΤΖΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ