Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΑσφάλεια στο ΔιαδίκτυοΓιορτές-Τελετές-Εκδηλώσεις ΣχολείουΕξ αποστάσεως εκπαίδευσηΜένουμε ΑσφαλείςΧρήσιμες Διαδικτυακές σελίδες

Διαδικτυακή Ενημέρωση των μαθητών για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

IMG_9799Ενημέρωση σε θέματα Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου, σήμερα  Τρίτη 20-10-2020, για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας. Σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό ΤΠΕ  κ. Κολοκοτρώνη Φώτη «καλέσαμε» στις Ηλεκτρονικές μας τάξεις την κυρία Μπουλνακάκη Κατερίνα – Αναλύτρια της Safeline και Εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

 

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν, παρακολουθώντας με μεγάλο  ενδιαφέρον, για την ορθή χρήση του Διαδικτύου και τους κινδύνους που πρέπει να γνωρίζει κανείς ώστε να τους αποφεύγει κατά τη χρήση του. Στην ενημέρωση οι μαθητές μας συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τις τάξεις τους λόγω των μέτρων COVID.

IMG_9796

Μετά το πέρας της ενημέρωσης από την ειδικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ανέφεραν τις προσωπικές τους εμπειρίες και εκφράσανε τις δικές τους απορίες – ερωτήσεις. Όλοι ήθελαν να μιλήσουν και να εκφραστούν για θέματα Διαδικτύου που τους ενδιαφέρουν. Η κυρία Μπουλνακάκη άκουσε προσεκτικά όλα τα παραπάνω και έδωσε συμβουλές και επιβραβεύσεις.

Την ευχαριστούμε για την ενημέρωση και αναμένουμε τις επόμενες για τους μικρότερους μαθητές αλλά και τους γονείς τους.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμους συνδέσμους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο:

https://saferinternet4kids.gr/en/

Για την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο:

https://saferinternet4kids.gr/video/idiotikotita/

Για τον διαδικτυακό εκφοβισμό:

https://www.youtube.com/watch?v=poWLZ_bYq0g&feature=youtu.be