Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΔράσεις Άλλων ΦορέωνΕξ αποστάσεως εκπαίδευσηΕπαινοι & ΔιακρίσειςΦεστιβάλ Ψηφιακής ΔημιουργίαςΦιλαναγνωσία

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

  1. ΣΤ΄ΤΑΞΗ

Οι μαθητές της Στ2 Τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με τη δασκάλα τους κ. Ειρήνη Σκουλά και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Φώτη Κολοκοτρώνη με αφορμή το επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 προσέγγισαν διαθεματικά το μάθημα της Ιστορίας, μελετώντας τα γεγονότα και τους ήρωες αυτής της περιόδου από διάφορες πηγές. Αφού επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες που συνέλεξαν, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Πρόσωπα του ΄21» χρησιμοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο bookcreator. Στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικά πρόσωπα εκείνης της εποχής, ενώ οι ιστορίες των αγωνιστών ζωντανεύουν με την ψηφιακή αφήγησή των μαθητών.

Την εξαιρετική δουλειά τους παρουσίασαν στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 17 Απριλίου 2021. Επίσης θα παρουσιάσουν  το ηλεκτρονικό βιβλίο τους σε Τριήμερη Εκδήλωση Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Δράσεων, στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που διοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στις 7-8-9 Ιουνίου 2021.

 

-Τίτλος έργου: «Πρόσωπα του ΄21»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2 (1821)

 

 

 

 

 

 

 

https://read.bookcreator.com/vXafZSOuFER3zWLPNsXmoegxzEl2/LcMflvV-SW29GvI36aWaaQ

 

  1. Δ΄΄ΤΑΞΗ

Στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το σχολείο μας παρουσίασε δύο ακόμα έργα  από ομάδα μαθητών της Δ΄ τάξης οι οποίοι έφτιαξαν κόμικ με το ψηφιακό εργαλείο Storyjumper.

 

-Τίτλος έργου: «Η χαμένη μάσκα του Όσιρι»

MASKA_OSIRI

 

 

 

 

 

 

 

https://www.storyjumper.com/book/read/103671976

-Τίτλος έργου: «Ο Κρητικός Καραγκιόζης μαθαίνει τον Υπολογιστή!!»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ4 (ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)

 

 

 

 

 

 

 

https://www.storyjumper.com/book/read/104008686
Σε όλη αυτή την προσπάθεια οι μαθητές μας συνεργάστηκαν δημιουργικά, απόκτησαν γνώσεις, χρησιμοποίησαν ψηφιακά εργαλεία και πάνω από όλα γεύτηκαν τη χαρά της δημιουργίας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!