Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις Δ/ντή/ντριαςΜένουμε Ασφαλείς

ΕΟΔΥ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021)

Φέτος η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και η διασφάλιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προϋποθέτει τον συνδυασμό προληπτικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την πρόληψη κατά το δυνατόν της διασποράς του ιού στον σχολικό χώρο. Με σχολαστικότητα και επιμονή θα πρέπει να τηρούνται από όλους/ες τα μέτρα προφύλαξης ή και ελέγχου!!! Οι γονείς παρακαλούνται να αξιολογούν κάθε νέο σύμπτωμα του παιδιού τους, να μη στέλνουν στο σχολείο παιδί ακόμα και με κάτι «ήπιο» το οποίο πιθανόν μπορεί να εξελιχθεί σε μερικές ώρες, προφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπόλοιπες ομάδες μαθητών του τμήματος/του Ολοήμερου/του λεωφορείου/του Σχολείου!!!

Πάρα πολύ χρήσιμα αποδεικνύονται από τις πρώτες ημέρες τα SELF TESTS τα οποία αναδεικνύουν το πρόβλημα, γι΄ αυτό και δε θα πρέπει να αμελούνται από κανέναν (ούτε να δηλώνονται χωρίς να έχουν γίνει!!!!!!!!). Και φυσικά να υπάρχουν στην τσάντα του παιδιού σε έγγραφη μορφή με σωστά στοιχεία, ημερομηνία διεξαγωγής, κωδικό αποτελέσματος και υπογραφή! (ώστε να μειωθεί ο πολύτιμος διδακτικός χρόνος που χάνεται στα «τηλέφωνα» και στο ψάξιμο…).

Τελευταία «λεπτομέρεια» αποτελεί το νομοθετημένο για εφέτος καθεστώς τυχόν τηλεκπαίδευσης κι αυτό ΜΟΝΟ ΑΝ ΝΟΣΕΙ ΤΟ 50%+1 των μαθητών του τμήματος!!!!!!!!!!!

Για τη διασφάλιση των παραπάνω οι σχολικές μονάδες λειτουργούν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-22 έχοντας βασικά υπόψιν: ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 4187/10 ΣΕΠΤ 2021  καθώς και τις ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ
ΔΟΥΚΟΥΜΕΤΖΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ