Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις Δ/ντή/ντριαςΓιορτές-Τελετές-Εκδηλώσεις ΣχολείουΔράσειςΔραστηριότητες

«Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ», ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ

«Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Δ ΤΑΞΗΣ (IOYΝΙΟΣ 2022)

«Δρόμοι και πλατείες, αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική…. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους. . .εκτός από αυτόν. . . τον Πόλεμο…»
Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν ο πόλεμος επισκέπτεται μια πόλη της οποίας οι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση, το άγαλμα κοκκινίζει μπροστά σε επισκέπτες και το συντριβάνι χορεύει στους ρυθμούς του ραδιοφώνου;;;;;;;

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής παρουσίασαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένοι από το πολυβραβευμένο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου  (συγγραφέα) και της Μυρτώς Δεληβοριά (συγγραφέα-εικονογράφου) σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στηνπόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας. . .

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Μάστορη Γαρυφαλιά (Θεατρολόγος), Δρακουλάκη Αργυρώ (Εικαστικός), Ρογκάκος Δημήτρης&Μπάγκου Νατάσα (Δάσκαλοι τάξεων), Λιάμπα Άννα (Πληροφορικός).


ΣΧΕΤΙΚΑ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…
Αυτό το ιδιαίτερα αξιόλογο βιβλίο μπορούμε: 
-να το διαβάσουμε ελεύθερα σε μορφή pdf
-να το ακούσουμε σε μορφή audio book -και πολλά άλλα…
στον ακόλουθο σύνδεσμο
http://enellys.blogspot.com/2019/11/blog-post_11.html