Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
Ανακοινώσεις

25η Μαρτίου 1821. Μια ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και εθνικής ενότητας

Στο πλαίσιο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, το σχολείο μας διοργάνωσε μια ξεχωριστή σχολική γιορτή. Είναι μια ημέρα που τιμά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όταν οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία τους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Στη σημερινή γιορτή, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρουσίασαν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει με την εκπαιδευτικό της μουσικής. Τιμήσαμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, το Γεώργιο Καραϊσκάκη και πολλούς άλλους, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας μέσα από αφηγήσεις και τεκμήρια του παρελθόντος.

Άψογη ήταν και η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών μας, μαζί με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες στην παρέλαση μπροστά από το χώρο του Δημαρχείου στις Γούρνες.

Ευχόμαστε σε όλους μας να συνεχίσουμε να τιμάμε την ιστορία μας και να εμπνεόμαστε από τους ήρωες του παρελθόντος. Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρωπιάς.

Καλή εορτή σε όλους!

25η Μαρτίου 1821. Μια ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και εθνικής ενότητας