Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Δημοτικό Σχολείο Γουρνών
ΑνακοινώσειςΕξ αποστάσεως εκπαίδευσηΕπαινοι & ΔιακρίσειςΠοίησηΦιλαναγνωσία

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ 2η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

 

Αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή, Ντίνου Χριστιανόπουλου, ήταν η 2η Σκυταλοδρομία Ποίησης (Οκτώβριος 2020-Μάρτιος 2021) που οργάνωσε στα σχολεία του Ηρακλείου το Εργαστήρι Δημιουργικής Σκέψης-Ελεύθερης Έκφρασης. Στόχος ήταν να χαρούν τα παιδιά το ταξίδι από ποίημα σε ποίημα κι από λέξη σε λέξη, να το απολαύσουν, να το δουν σαν παιχνίδι, να γνωρίσουν διάφορους ποιητές, να αγαπήσουν την ποίηση και εν τέλει δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα με τις λέξεις-σκυτάλες που συγκέντρωσαν.

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ1(ΛΟΓΟΤΥΠΟ)

Οι  μαθητές των  Δ΄ και  ΣΤ΄ τάξεων  του σχολείου  μας συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία με τη βοήθεια των δασκάλων τους κ. Παπαδομανωλάκη Μαρίας, κ. Σεμιτεκόλου Πηγής, κ. Δραμπάζη Στέλας και κ. Σκουλά Ειρήνης. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί ποιητές   ξεπέρασαν τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην πορεία και παρέα με την ποίηση κατάφεραν να τερματίσουν.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι Γιγουρτάκης Νίκος (Αρχαιολόγος, Φιλόλογος Διευθυντής επί τιμή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηρακλείου), Γρόσδος Σταύρος (Διδάκτορας Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση, Συγγραφέας) και Ταμιωλάκης Μάνος (Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνος τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Ποιητής). Ενώ συντονίστρια ήταν η συγγραφέας κ. Μαρία Δασκαλάκη.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι, γιατί ‘’έτρεξαν’’, αντάλλαξαν σκυτάλες και τερμάτισαν.  Γι’ αυτό, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όλα τα παιδιά κρύβουν μέσα τους την ποίηση. Αρκεί να τους δοθεί ένα ερέθισμα που θα τα παρακινήσει, θα τους γεννήσει ιδέες, θα κάνει τη φαντασία τους να καλπάσει, θα τα αφήσει να εκφραστούν και θα τα κάνει στο τέλος να νιώσουν χαρά. Γιατί στους κόσμους που πλάθουν τα παιδιά, όλα μπορούν να συμβούν…

Ποιήματα μαθητών Δ΄

Ποιήματα μαθητών ΣΤ΄

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ